Кой е цветът на 2020 година според Pantone?

Насърчаващ спокойствие, увереност и връзка, този син цвят подчертава желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, когато прекрачим прага на нова ера.

“Отпечатан в психиката ни като спокоен цвят, Pantone 19-4052 “Класическо синьо” носи усещане за мир и спокойствие в човешкия дух, предлагайки убежище. Подпомагащо концентрацията, класическото синьо пренасочва нашите мисли и стимулира устойчивостта. В активното и динамично ежедневие, вървящо ръка за ръка със стреса и напрежението, е лесно да разберем защо гравитираме около “честни” цветове, предлагащи обещание за защита. Неагресивен и лесно възприеман, ​​надеждният Pantone 19-4052 “Класическо синьо” се поддава на лесно и приятно възприемане.”

За цвета на годината по Pantone


Близо 20 години цветът на годината на Pantone влияе върху разработването на продукти и решенията в множество индустрии, включително мода, обзавеждане на дома и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти, графичен и уеб дизайн.

Процесът на избор на “Pantone Color of the Year” изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. Всяка година експертите по цвят от Института за цветове на Pantone, търсят нови цветови влияния. Това може да включва развлекателната или филмовата индустрия, нови артисти, мода, всички области на дизайна, популярни дестинации за пътуване, както и социално-икономическите условия. Влиянията могат да произтичат и от новите технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят на цвета, социалните мрежи и дори предстоящи спортни събития, които привличат световното внимание.

Pantone определят главният цвят за предстоящите 12 месеца от 2000 година насам. Цветът на отминаващата 2019 година е Pantone 16-1546 Living Coral.

Източник: Pantone

Запишете се за още новини

2020 All Rights Reserved