newwwdesign logo white

Цветът на 2020 година според Pantone?

Насърчаващ спокойствие, увереност и връзка, този син цвят подчертава желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, когато прекрачим прага на нова ера.
уеб новини събития новости Pantone цвят на годината 2020

“Отпечатан в психиката ни като спокоен цвят, Pantone 19-4052 “Класическо синьо” носи усещане за мир и спокойствие в човешкия дух. Той предлагайки убежище. Подпомагащо концентрацията, класическото синьо пренасочва нашите мисли и стимулира устойчивостта. В активното и динамично ежедневие, вървящо, е лесно да разберем защо гравитираме около “честни” цветове, предлагащи обещание за защита. Неагресивен и лесно възприеман, ​​надеждният Pantone 19-4052 “Класическо синьо” се поддава на лесно и приятно възприемане.” Така описват от института Pantone цветът на 2020 година.

За цвета на годината по Pantone


Близо 20 години цветът на годината на Pantone влияе върху разработването на продукти и решенията в множество индустрии. Това включително мода, обзавеждане на дома и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти, графичен и уеб дизайн.

Процесът на избор на “Pantone Color of the Year” изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. Всяка година експертите по цвят от Института за цветове на Pantone, търсят нови цветови влияния. Това може да включва развлекателната или филмовата индустрия, нови артисти, мода, всички области на дизайна, популярни дестинации за пътуване, както и социално-икономическите условия. Влиянията могат да произтичат и от новите технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят на цвета, социалните мрежи и дори предстоящи спортни събития, които привличат световното внимание.

Pantone определят главният цвят за предстоящите 12 месеца от 2000 година насам, като цвета на годината за 2019 е Pantone 16-1546 Living Coral.

Източник: Pantone

Вижте още:

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2024 година

Признание за Newww Design: DesignRush включи наше лого в класация “16-те най-добри лога в сектор пътуване и туризъм”

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2023 година

Основни видове лога

Минимализъм в уеб дизайна

Кой е цветът на 2022 година според Pantone?

Последвайте ни

Запишете се за още новини