newwwdesign logo white

Цветът на 2020 година според Pantone?

Encouraging calm, confidence and connection, this blue color emphasizes our desire for a reliable and stable foundation on which to build when we cross the threshold of a new era.
уеб новини събития новости Pantone цвят на годината 2020

“Отпечатан в психиката ни като спокоен цвят, Pantone 19-4052 “Класическо синьо” носи усещане за мир и спокойствие в човешкия дух. Той предлагайки убежище. Подпомагащо концентрацията, класическото синьо пренасочва нашите мисли и стимулира устойчивостта. В активното и динамично ежедневие, вървящо, е лесно да разберем защо гравитираме около “честни” цветове, предлагащи обещание за защита. Неагресивен и лесно възприеман, ​​надеждният Pantone 19-4052 “Класическо синьо” се поддава на лесно и приятно възприемане.” Така описват от института Pantone цветът на 2020 година.

За цвета на годината по Pantone


Близо 20 години цветът на годината на Pantone влияе върху разработването на продукти и решенията в множество индустрии. Това включително мода, обзавеждане на дома и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти, графичен и уеб дизайн.

Процесът на избор на “Pantone Color of the Year” изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. Всяка година експертите по цвят от Института за цветове на Pantone, търсят нови цветови влияния. Това може да включва развлекателната или филмовата индустрия, нови артисти, мода, всички области на дизайна, популярни дестинации за пътуване, както и социално-икономическите условия. Влиянията могат да произтичат и от новите технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят на цвета, социалните мрежи и дори предстоящи спортни събития, които привличат световното внимание.

Pantone определят главният цвят за предстоящите 12 месеца от 2000 година насам, като цвета на годината за 2019 е Pantone 16-1546 Living Coral.

Източник: Pantone

Latest articles

Follow us

Subscribe for more