newwwdesign logo white

Онлайн пазаруване – ползите от е-магазин

В днешната статия ще Ви запознаем с предимствата, които предоставят е-магазините на търговците.
Онлайн пазаруване - ползите от е-магазин

За 2020г. по данни на НСИ и БEA 83% от българските граждани имат достъп до интернет. От тях 31% са хора, активно боравещи с онлайн услугите, улесняващи и подпомагащи техния живот. Онлайн пазаруване, банкиране, проверка на задължения, запазване на билети за събития, поръчка на храна и много други.

Но защо го правят?

Онлайн пазаруване – може да се разгледа в две посоки – ползи за потребителите и плюсове за търговците. В днешната статия, която изработихме за Вас, ще обърнем внимание на ползите за бизнеса от осъществената онлайн търговия.

Да се върнем към статистическите данни на НСИ и БЕА. За изминалата 2020г. потребителите пазарували онлайн надхвърлят 1.6 млн. български граждани. Общата сума на похарчени пари за предходната година в онлайн магазините е над 83 млн. лв.

Добавяйки фактора с наложилите се в последната година и половина промени в начина ни на живот – социална дистанция, противоепидемични мерки, самоизолация и т.н. поради пандемията от COVID-19, онлайн потребителите чувствително нараснаха като процент в обществото. Днес повече от всякога нараства осъзнаването на ползите от онлайн пазаруване, даващо богат избор и неограничени възможности за достигане до максимален брой потребители.

Но какви всъщност са реалните ползи за бизнеса?

24/7 работно време

Един от най-съществените плюсове на онлайн търговията се изразява във факта, че позволява премахването на физическите ограничения от работното време. Вашият онлайн магазин дава възможността на своите потребители, във всеки един удобен за тях момент, да потърсят, намерят и закупят желаната стока. С наличието на онлайн магазин премахвате ангажимента си от ранно ставане и не пропускате клиенти във времето, в което иначе бизнесът ви е затворен.

Нови и по-широки пазари

Колкото и разпознаваем, успешен и наложен да бъде Вашият физически магазин, в съответната си локация, той страда от териториално ограничение. За жалост, търговците са ограничени до рамките на хората в съответния град и непосредствено близките места. Чрез интернет и онлайн пазаруване ние сме свободни. Те премахват териториалните ограничения и ни свързват с потребителите в целия свят. Без значение къде се намираме нашият онлайн магазин може да предлага нашите стоки и услуги на заинтересованите купувачи.

Оптимизация на разходите

Онлайн търговията дава на търговците възможността за оптимизация на разходите. Спестява ни наема за физически магазин, разходите по неговата поддръжка, ангажимента за неговата подредба, интериорен дизайн и многочислен персонал със съпътстващите ги разходи. Това, от своя страна, води до минимизиране на текущите разходи и увеличаване на генерираните приходи. И това е така, благодарение на възможността за 24/7 активна търговия с потребители от цял свят.

Пълна информираност

Онлайн магазинът спестява един от най-често чуваните от всеки търговец отговори: „Само разглеждам“. Уеб сайтът ви дава на клиентите пълната информация за предлаганите от вас стоки или услуги, по възможно най-лекия, приятен и интуитивен начин. Цените на продуктите, материалът, от който за изработени, техните размери, наличности и характеристики са еднозначно презентирани на клиентите. Информацията за вас, вашата корпоративна история, мисия, визия и цели достига лесно до всеки един заинтересован потребител.

Повишено доверие

През 2021г, ако бизнесът ни няма изразено онлайн присъствие, то той започва да страда от занижено потребителско доверие, поради изградения потребителски опит за съвременно търсене на информация. Обърнете се към потребителят в себе си. Задайте си въпроса: „Как най-често търся информация за стоки и услуги в живота си?“ Нека познаем – най-често използваният от вас метод за придобиване на нова информация е употребата на търсещи машини ( търсачки). Всеки един от нас ежедневно търси всевъзможна информация най-често през Google. Имаме навика да се доверим , макар и без предходен опит, на онлайн магазин, предлагащ търсения от нас продукт, само защото е сред първите резултати предложени ни от Google.

Онлайн търговията ни дава възможности, тя разширява нашият пазар ,улеснява достигането до нови клиенти, повишава приходите от нашия бизнес, занижава разходите по неговото реализиране и то от удобството на домашния ни уют.

Електронният магазин вече не е допълнение към нашето корпоративно портфолио. Той е основен способ за реализиране на нашите професионални мечти.

Влезте в онлайн света, а ние ще ви помогнем с безплатна консултация за реализирането на мечтаният от вас онлайн магазин.

Повече за предлаганата от нас услуга може да намерите в нашата уеб страница с един клик тук.

Вижте още:

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2024 година

Признание за Newww Design: DesignRush включи наше лого в класация „16-те най-добри лога в сектор пътуване и туризъм“

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2023 година

Основни видове лога

Минимализъм в уеб дизайна

Кой е цветът на 2022 година според Pantone?

Последвайте ни

Запишете се за още новини