newwwdesign logo white

Кой е цветът на 2022 година според Pantone?

И 2022 година вече има своя цвят, носещ послание към всички нас!
пантон-цвят-на-годината

Pantone е американска компания, известна със своята система за съответствие на цветовете (Pantone Matching System). Според дългогодишна традиция институтът Pantone в края на годината обявява кой ще е цветът за следващата. Изследователският и информационен институт прави това вече 22 години. Според него цветът на 2020 година беше Pantone 19-4052 “Класическо синьо” , а 2021 беше съчетание на Illuminating и Ultimate Grey. Цветът на 2022 година е 17-3938 Very Peri.

пантон-цветове

Very Peri е цвят съчетан от спокойното синьо и активността на червеното. Той е символ на динамично променящият се свят и бъдещето. За първа година цветът на 2022 е измислен и създаден от Pantone, а не е избран от вече съществуващи цветове в тяхната палитра. Това е така, тъй като по думите на директора на Pantone Color Institute Леатрис Айсман, сега имат нова визия за света. А цветът на годината се избира според случващото се, това, което вълнува хората, глобалната промяната в онлайн света и начина на живот. Very Peri трябва да допринесе за излизане от изолацията и изпълни с оптимизъм света.

“С нарастващата популярност на мета вселената и възхода на творческата общност в дигиталното пространство, “Вери пери” показва как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват в реалния свят. И обратно.” – публикуваха своето твърдение изследователи от Pantone.

Източници: Pantone

Вижте още:

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2024 година

Признание за Newww Design: DesignRush включи наше лого в класация “16-те най-добри лога в сектор пътуване и туризъм”

Институтът за цветовете Pantone обяви цвета за 2023 година

Основни видове лога

Минимализъм в уеб дизайна

Онлайн пазаруване – ползите от е-магазин

Последвайте ни

Запишете се за още новини